Oppdateres fortløpende, H2025. Ved spørsmål eller kommentarer, prat med VA eller kontakt styret.
Merk! Dette er kun en oppsummering av de viktigste punktene ved alkoholloven ift. daglig drift.
Skjenkestopp, Alderskontroll og Overstadige berusede gjester skal taas i plenum før hver vakt!
Ukedager: 23:30, konsum skal opphøre kl.00:00
Helg: 01:00, konsum skal opphøre kl.01:30
All skjenking skal opphøre etter skjenkestopp
Baren kan stenges tidligere hvis lokalets beruselsesnivå oppleves som høyt. Baren kan også stenges 5-10 minutter i forkant for å unngå kø i servering etter skjenkestopp.
Alderskontroll
Aldersgrense for inngang er 18 år.
Dørvakter må konsekvent sjekke fysisk legitimasjon til ankommende gjester i døra, samt studentbevis.
Godkjent legitimasjon: Fysisk førerkort, pass, Nasjonalt id kort, gyldig bankkort.
Ikke godkjent legitimasjon: Digitalt førerkort, BankID,
Ved mistanke om ugyldig legitimasjon skal gjesten nektes inngang på lokalet.
Skjenking av alkohol
All alkohol som forlater baren skal serveres uten kork. dette er for å forhindre smugling.
Alle shots skal serveres i 2cl eller 4cl.
Salg av vin på flaske og shots skal skje under kontrollerte omstendigheter. Gjestene skal konsumere shots og vinflasker i observasjon av bartendere.
På større arrangement (eks: blærespræng, konsert) skal plastglass brukes.
Det er ikke tillatt å gi ut gratis alkohol. Ved klager på solgte produkter og godkjent retur, kan man gi et nytt produkt til samme pris eller med betaling av mellomlegg.
Bistandsplikten
Hvis en gjest blir overstadig beruset, er vi pliktet til å hjelpe personen hjem. Sjekk om personen har venner som kan følge dem hjem (ikke la gutter ta vare på jenter hvis du ikke er sikker på at de kjenner hverandre. Ingen som er overstadig beruset skal forlate alene.
ift. beruselsesnivå ringer du taxi, eller ambulanse og/eller politi.
Overstadig berusede gjester
Kontrollspørsmål: Hvordan er formen? Har du drukket mye idag? Er det god stemning? Trenger du virkelig en enhet til? Det viktigste er å få gjesten i prat for å bedømme beruselsesnivå. Slurvete tale er et tydelig tegn på overstadige berusede gjester. Kroppsspråk er også tydelig tegn på beruselsesnivå.
Dørvakt: Gjester som antas å være overstadig beruset skal nektes inngang til Sukkerhuset. Ved mistanke kan man bruke beruseselsplakaten, samt stille kontrollspørsmål, hold øyekontakt, observere kroppspråket.
Bar: hvis du mistenker at gjesten er eller vil bli overstadig beruset av en ny enhet, skal personen nektes servering. Still kontrollspørsmål før du tar betaling. Bruk tidligere veiledning.
Hvis en gjest skal bestille alkohol for hele bordet sitt må du ha kontroll på bordets beruselsesnivå. Dette kan være vanskelig, da gjesters beruselsesnivå er vanskeligere å bedømme når de sitter. Hvis usikker og/eller at du ikke har kontroll på bordet, skal skjenking nektes. Gjestene må da kjøpe hver for seg.
Alkohol tas med inn/ ut av lokalet
Hold et øye på gjester som ankommer og forlater lokalet. Vesker, sekker, jakker osv skal kontrolleres.
Ingen type veske skal bringes inn på Sukkerhuset. Dørvaktene kan enten tømme innholdet eller bevare enheten i døra, hvis dette er ønskelig.
Konsum av medbrakt alkohol
Hvis du mistenker at medbrakt alkohol blir konsumert skal gjesten kontrolleres. Be om å se i vesker, sekker, jakker osv. Gjesten kan nekte, men må da forlate lokalet. Hvis gjesten sitter på bord med andre, skal samtlige forlate.
Hvis gjest(ene) blir kranglete og nekter å forlate, skal vekter kontaktes. Tar det for lang tid før gjest(ene) forlater, skal baren stenges og lokalet tømmes.
Hvis du føler at gjest(ene) er truende, skal politiet kontaktes fortløpende.
Skjenkekontroll
Kontrollører kan melde seg med inngang eller gå inn "anonym". Derfor må alle ha kontroll på lokalet og gjestene til enhver tid.
Når kontrollørene melder seg til baren, er de på utkikk etter (IK) permen merket "interne rutiner". Denne ligger på lageret.
Kontrollørene skal aldri nektes inngang.
Observer en kundes fotgange for å få en oppfattelse av beruselsesgrad.
Ved utkastelse få kunden vekk fra venner ol. før man opplyser om utkastelse.
Gå aldri tilbake på et valg om nektet servering, uten tilnærmet empirisk bevis (promillemåling, tester el.).
Lykke til på vakt!
Mer om alkoholloven er å finne på Lovdata